Een
tuinfeest als culinaire reis door de wereld.
Je
50e verjaardag is mooi
...
... maar het duurt slechts één dag.
50 jaar
worden is veel mooier
...
... je hebt daar veel meer tijd voor.
|
1957
- 18 augustus -
2007
|
De
voorbereiding, even leuk als het feest zelf
|
Een
draaiboek stap per stap, belangrijk voor een vlot verloop
|
Je
bent maar beter voorbereid op ons Belgisch weertje
|
Alles
geteld en klaar voor morgen
|
Even
versieren, het mag ook wel
|
Op
zaterdag zijn alle taken netjes verdeeld |
Koken
en bakken, het begint reeds zaterdag
|
Opgelet
genodigden, je bent er bijna
|
Ouderdomsborden,
of hoe noem je dat anders
|
De
feestvarkenbloemen, op elke tafel ééntje
|
Allerlei
papieren rond het feest: uitnodiging, handleiding bij het menu, ...
|
De
namen van alle genodigden staan op mijn bord
|
Groot
en klein, allen eigenhandig geschreven
|
Champagne
Padovani - Premier Cru Brut - Cuvée spéciale 'Guido De Vliegher' |
Eerste
aperitiefhapje, mousse van broccoli en bloemkool
|
En
moeder ziet er plots ook 50 uit, alhoewel ze straks 80 wordt
|
Zoals
gepland, receptie in openlucht
|
Het
volgende hapje in volle voorbereiding
|
Sommigen
hebben mekaar sinds jaren niet meer gezien
|
Volgende
hapje, alles loopt zoals voorzien
|
Het
terras is ook al in gebruik tijdens de receptie
|
Een
warm kaaskroketje gaat er ook wel in
|
Het
weer, de omgeving, de sfeer, alles is even mooi
|
Kwarteleitjes,
de volgende creatie uit de keuken
|
De
voltallige groep, voor zowel keuken als bediening
|
Koken
en bakken, alsof ze het alle dagen doen
|
Er
is zelfs nog tijd over om de visjes te bewonderen
|
Eerste
deel van stap 2: mousse van zalm en gerookte forel met
heilbot
|
Millstream
Western Cape - Chenin Blanc - Zuid-Afrika
|
De
kleinsten hebben ook heel wat te doen
|
Ze
vervelen zich geen moment in hun speeltentje
|
De
bediening gaat ondertussen steeds maar verder
|
Lucien
Albrecht Alsace - Pinot Noir - Frankrijk
|
Ik
stond erop om de 'Tom Yum' zelf te serveren
|
En
zo zagen ze het van binnen naar buiten
|
Mijn
soepje heeft heel veel bijval
|
Nog
een woordje uitleg door de jarige zelf
|
Gezellig
zitten aan de rand van de vijver
|
En
nog een derde keer wordt de soep bijgevuld
|
Met
dit weer is niemand gehaast om terug naar de tent te gaan
|
En
toch bewijst de tent haar diensten als er in de namiddag wat regen valt
|
De
hele ploeg in de weer voor de volgende stap
|
Gebakken
st-jacobsvrucht in safraansaus en scampi in romige tomatensaus
|
Crevoglio
Piemonte - Chardonnay - Italië
|
Ja
hoor, van spelen krijg je honger: zeewolf in papillotte en paling in 't
groen
|
We
hebben alle tijd, maar het volgende gerechtje mag komen
|
Varkenshaasje
met graantjesmosterd (noem het maar Abrahamsaus) en groentenmozaïek
|
Santa
Rita Reserva - Cabernet Sauvignon - Chili
|
En
het gaat er ook wel eens ernstig aan toe
|
Het
dessertbuffet, en niemand is nog tegen te houden
|
En
dat het gesmaakt heeft, dat zie je zo
|
BIN
2000 Mc Guigan - Shiraz - Australië
|
Zie
je wel dat we nog niet moe zijn
|
Het
feest is geweest
|
Nog
een evaluatievergadering om alles af te ronden
|
Zoiets
organiseren bij je 50e verjaardag,
daar zijn enkele voorwaarden aan verbonden
Je
moet eerst en vooral : de 50 halen
...
Dan beschik je best over : enkele vaardigheden en wat organisatietalent ...
Maar het belangrijkste om te slagen : je hebt hiervoor veel gelijkgestemde vrienden
nodig ...
|
|
|
Diavoorstelling
'50'
|
|
Handleiding
bij mijn menu
|
|
Terug naar mijn 50e verjaardagsmenu
|
|