_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Creatie van de maand

 

Lekker koken, smaken combineren,
weinig voorbereiding, het kan ook eenvoudig zijn.

 

 


Mijn nieuwste creatie in de keuken

 

...  koken  ...  passie  ...  geuren  ...  smaken   ...  combineren  ...

 

Creatie van de maand

 

...  inspiratie  ...  toeval  ...  durf  ...  creatief  ...

   

  
Sambos met bloedworst  
  

   

DEZE  INGREDIňNTEN  HAD  IK  IN  HUIS

1 bloedworst, een restje brickdeeg, vers afgevallen appelen (en hiermee appelmoes gemaakt)

   ZO  HEB  IK  HET  KLAARGEMAAKT

De bloedworst van het vel ontdoen en in schijven snijden van ongeveer 1,5 cm dik.

Elk blad brickdeeg in 2 stukken snijden en op elk stuk in het midden een schijfje bloedworst leggen.
Boven op de bloedworst een koffielepel appelmoes doen (dek dit dan af met een klein vierkantje brickdeeg).
Dit dichtplooien tot een vierkantje en het uiteinde met wat water bestrijken om dicht te kleven.

Langs beide zijden in hete olie in een wokpan of grote braadpan gedurende een paar minuten bruin bakken.
Laten uitlekken op keukenpapier en eventueel warm houden in de oven tot ze allemaal gebakken zijn.

 

OPGEDIEND  ALS  VOORGERECHT  VOOR  1  PERSOON

Begeleidende drank: een witte Chardonnay

     

  
Dit recept werd klaargemaakt zonder voorbereiding
rond een product dat ik toevallig in huis had
met ingrediŽnten uit keuken en tuin
   

   

Dit  wil  zeggen :
ik  had  wat  vrije  tijd,
zin  om  te  experimenteren,
en  inspiratie  is  er  altijd  wel.
  

   

Mijn  "smaakgevoel"  zegt  :

Je kan dit ook per stuk opdienen als verrassend aperitiefhapje in de herfst en winter,
en voor de liefhebbers natuurlijk ook als tapa.

   

Guido De Vliegher

   

 

 
Overzicht van vorige creaties in de keuken

     

VOORGERECHTEN

Bladspinazie met Parmesan en visfilet

Bloemkool met garnaaltjes

Champignon met Cambozola en peren

Champignon met geitenkaas en honing

Pasta met champignonsaus

Pita met roze garnaal en jenever

ProvenÁaalse eierschotel

Rucola salade met Parmesan 

Salade 'MozaiŽk'

Salade met Brie en Frambozen

Scampi met Breydelham

Scampi met tomaten in de roomsaus

 

SOEPEN

Knoflooksoep met garnalen

Soep van peulerwtjes

 

HOOFDGERECHTEN

Biefstuk met Cambozola en druiven

Gehaktbroodje van Meaux

Kalkoen met witte kool

Kalkoennootjes met Geuze

Lengfilet met courgette

Pasta met hespenspek

Osso bucco van lam

Ovenschotel uit de Leiestreek

Stoofpotje van zalm

Varkenstong met peterseliesaus

Varkenstong met tomaten-saliesaus

 

BIJGERECHTEN

Aardappelen met paprika

Aardappelen met spek en kaas

Druifjes in gelei van sherryazijn en honing

Gegrilde courgette of aubergine

Knolselderpuree

 

NAGERECHTEN

 

  

  

 

 

 Gerechten met ongewone combinaties

  

 Nuttige tips in de keuken

  

 Mijn nieuwste recept

  

 Recept in de kijker

  

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
   

 

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina