_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Onvergetelijke momenten op reis

 

Iedere reis is anders,

telkens met veel leuke momenten

en ook wel een onvergetelijke anekdote.

 

INDIA ... Hindoe trouwfeest in Agra ...

Contact met de lokale bevolking is steeds een heel belangrijk onderdeel van mijn reis, dat zoek ik overal, maar je moet wel open staan om hun eenvoudig leven te willen mee beleven natuurlijk.

Zo liet ik me een dagje vergezellen van een lokale “gids” om de stad Jaisalmer te verkennen.  We zijn daarna ook nog bij zijn vrienden een thee gaan drinken.

Bij de tweede “chai” kwam de moeder van de gastvrouw binnen om de familie uit te nodigen voor het trouwfeest van haar jongste dochter.  Alles ging door 3 dagen lang in Agra (eerste dag de Hindoe plechtigheid, tweede dag feest voor de familie en derde dag met alle vrienden erbij).

 

Ik zou ook nog Agra bezoeken, volgens mijn planning op maandag en dinsdag.  De moeder van de bruid vond dit wel spijtig, want op zondag ging het feest voor de vrienden door en daar werd ik nu ook al bij gerekend.  Geen probleem was mijn antwoord, ik fiets iedere dag een beetje verder ik zo kan ik wel zondag in Agra zijn.  Ik kreeg prompt een mooie kaart met een afbeelding van Ganesh (hun godheid met het olifantenhoofd, god van kennis, wijsheid en om iets nieuws te beginnen), met binnenin de uitnodiging voor het grote feest, onleesbaar voor mij, want in hun eigen taal, maar ik geloofde het wel wat ze me zei.

 

De zondagmorgen in Agra heb ik die kaart aan een taxichauffeur getoond met de vraag als hij me kon vertellen wat er op stond.  Dat is een uitnodiging om naar een feestzaal te gaan ergens aan de rand van de stad, was zijn antwoord. 

Wat een massa volk, meer dan duizend genodigden heb ik begrepen, toch was ik de enige blanke.  Typisch feest voor de Hindoe, alles vegetarisch, geen alcohol maar overal muziek, dans en plezier.

Er was zelfs een grote ploeg koks met elk hun eigen kraampje in de straat, waar alles vers klaargemaakt werd.  Het eten werd dan aan een groot buffet opgediend, geen tafels, geen stoelen, geen borden, geen bestek, maar een massa kommetjes gemaakt van gedroogde bladeren.

Ik heb er meerdere rondjes gedaan langs het buffet, maar toch slechts een kwart van de gerechten kunnen proeven, de keuze was veel te uitgebreid.

 

Op de eerste verdieping was een grote feestzaal met orkest.  Daar heb ik me toch een paar uurtjes kunnen uitleven op de dansvloer.  Ik was er onmiddellijk de vriend van iedereen.

 

Waarschijnlijk zijn er weinig of geen van de gasten die niet met mij op de foto staan, een fotograaf heeft me zowat overal gevolgd om me telkens samen met andere gasten te fotograferen.  Onvergetelijk feest voor mij, maar evenzeer voor de bruid, bruidegom en al hun vrienden.

 

De Vliegher Guido

 

Een verrassende ervaring ... een blijvende herinnering.

 

Uitnodiging avondfeest ... 

... en ik was de enige blanke

 


Vlag India          Reisverslag INDIA          Vlag India
2004

 

 

   Allemaal leuke anekdotes tijdens mijn fietsreizen

IEDERE REIS IS ANDERS,
MET TELKENS EEN PAAR ONVERGETELIJKE MOMENTEN

 

   Mijn persoonlijke favorieten

MIJN FAVORIETE REISBESTEMMINGEN
EEN PERSOONLIJKE RANGSCHIKKING VAN LANDEN EN STEDEN,
MAAR OOK MONUMENTEN, NATUUR, KEUKEN EN BEVOLKING

 

   De wereld ontdekken per fiets

REISVERSLAGEN van mijn fietsreizen BUITEN EUROPA
FOTO'S en recepten uit DE verschillende landen

 

   Per fiets door Europa

foto's van mijn fietsreizen BINNEN EUROPA
en recepten uit DE verschillende landen

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina