_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Onvergetelijke momenten op reis

 

Iedere reis is anders,

telkens met veel leuke momenten

en ook wel een onvergetelijke anekdote.

 

INDIA ... Met 2 koeien de autostrade oversteken

Op heel wat plaatsen is men volop bezig met nieuwe autostrades aan te leggen tussen de grote steden. Natuurlijk komen ze hierbij ook wel eens een dorp tegen onderweg, en de Indische oplossing is hier telkens met de weg in de hoogte over het dorpje gaan. Hierdoor wordt het dorp niet in twee gesplitst, en kunnen de bewoners nog vlot van links naar rechts, met zelfs veel minder druk verkeer dan vroeger. Maar verder wordt de streek gewoon in twee gescheurd, met hier en daar links of rechts bewoning, meestal boeren.

Zo fiets ik zowat 20 km op een autostrade in aanleg, waar men van een oude verbindingsweg nu een nieuwe autostrade maakt. De ene helft ligt er al, is opengesteld voor het verkeer in beide rijrichtingen, de andere helft ligt er ook, maar doorgaand verkeer is hier nog niet toegelaten. Ideaal met de fiets, slechts hier en daar een kleine hindernis te omzeilen, maar verder geen enkele auto of vrachtwagen naast mij.

De vangrail in de middenberm wordt nu opgebouwd, een betonnen muur van zowat 50 cm hoog. Hierdoor is er voor veel boeren die hier wonen een probleem ontstaan, want soms wonen de koeien links van de weg en de weide om te grazen ligt rechts van de weg, of omgekeerd.

Ik zie een oud vrouwtje sukkelen die met twee koeien de autostrade wil oversteken, maar aan de nieuwe middenberm loopt het mis. Hoe hard ze ook aan de touwen trekt, de koeien willen er niet over, zo te zien zal dit waarschijnlijk de eerste keer zijn, want de koeien kijken heel verrast.

Als boerenzoon kan ik het niet laten om hierbij een handje (en een voetje) toe te steken, want de ervaring die ik heb, is dat enkel een klopje op het achterwerk en een schop op de poten hierbij helpt. En ja hoor de eerste koe stapte er nogal aarzelend over, de tweede volgde dan vlot uit eigen beweging.

Het oude vrouwtje wandelde dan met haar twee koetjes gewoon tussen de drukte van het verkeer over de andere helft van de autostrade naar de weide. Zoiets is men hier blijkbaar wel gewoon, want de koe is nog steeds heilig, iedereen geeft hier voorrang aan.

Maar … toen besefte ik wel dat ik een “Heilige koe” geslagen en geschopt heb, ik weet niet als dit mocht, maar het hielp wel … heb ik hier dan een “Hindoe zonde” begaan ?

 

De Vliegher Guido

 

Een verrassende ervaring ... een blijvende herinnering.

 

Als boerenzoon, heb ik een beetje geholpen ... 

India

... om met de koeien over de middenberm te geraken

 


Vlag India         Reisverslag INDIA         Vlag India
2017

 

 

   Allemaal leuke anekdotes tijdens mijn fietsreizen

IEDERE REIS IS ANDERS,
MET TELKENS EEN PAAR ONVERGETELIJKE MOMENTEN

 

   Mijn persoonlijke favorieten

MIJN FAVORIETE REISBESTEMMINGEN
EEN PERSOONLIJKE RANGSCHIKKING VAN LANDEN EN STEDEN,
MAAR OOK MONUMENTEN, NATUUR, KEUKEN EN BEVOLKING

 

   De wereld ontdekken per fiets

REISVERSLAGEN van mijn fietsreizen BUITEN EUROPA
FOTO'S en recepten uit DE verschillende landen

 

   Per fiets door Europa

foto's van mijn fietsreizen BINNEN EUROPA
en recepten uit DE verschillende landen

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina