_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Onvergetelijke momenten op reis

 

Iedere reis is anders,

telkens met veel leuke momenten

en ook wel een onvergetelijke anekdote.

 

INDIA ... Zonder pasfoto kan ik hier niet overnachten

In Kolhapur vond ik al vlug een hotel om er tweemaal te overnachten, hotel Padma, en blijkbaar is dit een historisch belangrijke plaats ... zo historisch dat ze nog steeds de traditie hebben om van iedereen die er overnacht een pasfoto in hun dagboek te moeten kleven.  Het hotel werd geopend in 1947 en ik zag in de gangen veel foto's hangen van belangrijke personen die hier ooit overnacht hebben. Zowel Maharadja's als buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders.

Pasfoto's, dat is nu net iets dat ik tijdens mijn fietsreizen niet bij me heb, deze had ik hiervoor wel nodig om het visum aan te vragen en om mijn paspoort te vernieuwen, maar daar stopt het ook bij.
Ik kreeg wel al een kamer toegewezen, maar hiermee was hun probleem van de pasfoto nog niet van de baan. Toen ik de receptie voorbij wandelde, riep iemand me om naar binnen te komen, je hebt echt geen pasfoto bij was hun vraag.
Neen dus, maar gezien ik tijdens deze reis reeds zoveel geconfronteerd werd met een Indiër die een “Selfie” met mij wil, vroeg ik als dat misschien wel de oplossing kon zijn. Inderdaad, iemand nam zijn smartphone en de klus was al vlug geklaard. Ik kon dus zoals gepland, de stad gaan verkennen en er een paar uur gaan wandelen.

Toen ik terug in het hotel aankwam, riep dezelfde persoon aan de receptie me opnieuw om binnen te komen. Verrassing, daar lag een envelop met 3 pasfoto's van mij erin.  Hij was met zijn smartphone naar de fotograaf geweest en het was blijkbaar gelukt om van zijn digitale foto een pasfoto te laten maken ...
... maar mooi is anders !  Standaard per 4 dus, maar men had er al 1 van gebruikt voor hun archieven.

Ik ben er wel zeker van dat mijn foto nooit tussen die andere in de gangen zal terechtkomen.
Maar ik kreeg wel nog een rekeningetje voorgeschoteld, dat ik dan gewoon zonder morren betaald heb, want het kostte minder dan 1 Euro.

Een pasfoto om te kunnen overnachten had ik nog nergens meegemaakt ... stel je voor hoeveel pasfoto's ik zou nodig hebben indien dit overal de regel was. Meestal blijf ik slechts één nacht in een hotel en fiets de volgende dag verder, in grotere steden blijf ik soms 2 of 3 nachten.

Ik heb tijdens deze fietsreis in 21 verschillende hotels overnacht.

 

De Vliegher Guido

 

Een verrassende ervaring ... een blijvende herinnering.

 

Hier hebben ze een pasfoto nodig ... 

India

... om me te kunnen inchecken

 


Vlag India         Reisverslag INDIA         Vlag India
2017

 

 

   Allemaal leuke anekdotes tijdens mijn fietsreizen

IEDERE REIS IS ANDERS,
MET TELKENS EEN PAAR ONVERGETELIJKE MOMENTEN

 

   Mijn persoonlijke favorieten

MIJN FAVORIETE REISBESTEMMINGEN
EEN PERSOONLIJKE RANGSCHIKKING VAN LANDEN EN STEDEN,
MAAR OOK MONUMENTEN, NATUUR, KEUKEN EN BEVOLKING

 

   De wereld ontdekken per fiets

REISVERSLAGEN van mijn fietsreizen BUITEN EUROPA
FOTO'S en recepten uit DE verschillende landen

 

   Per fiets door Europa

foto's van mijn fietsreizen BINNEN EUROPA
en recepten uit DE verschillende landen

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina