ARGENTINIE ... Hotelkamer inclusief "asado" met de
familie
Serrezuela, een stadje met veel hotels, echter het was de eerste keer
dat het zo lang duurde voor ik een “Habitation” gevonden heb.
Eerste aangebeld, geen reactie want alleen de hond is thuis,
tweede aangebeld, slechts 3 kamertjes maar niets meer vrij vandaag,
derde niet open, want het is hun sluitingsdag, …
Bij het vierde hotel dat ik vond “Complejo Turistico Méditerraneo”
heb ik prijs, en daar ben ik zelfs de enige gast vandaag.
Ik ben er beland bij zeer vriendelijke mensen, met veel respect voor een
fietser, tot zover dat ik uitgenodigd wordt voor een “Asado” samen met
het gezin. Maar opgelet,
hier zijn de dagen anders ingedeeld dan bij ons, het avondmaal begint
pas om 22u (en het heeft dan wel tot 1u de volgende dag geduurd).
Als cadeau voor dit gratis avondmaal ben ik naar het dichtstbijzijnde
winkeltje gegaan en heb alles voor het aperitief voorzien: “Vino
Torrontés”, groene en zwarte olijven, nootjes en chips.
De chef steekt rond 21u een pak hout aan op zijn “Parrilla”, want hier
maakt men de houtskool gewoon zelf.
Een uurtje later legt hij het rooster vol met vlees, maar zo veel
en wat een mix: varkensworst, bloedworst, rundsnier, zelfs runderdarmen
… en dan enkele soorten biefstukken (allemaal met een randje vet, niet
de mooiste om te zien, wel de beste van smaak).
Dit alles opgediend met verschillende kommetjes groenten, verse sla,
tomaten, wortelen … en een lokale olijfolie.
Bij de “Asado” (het woord Barbecue kennen ze hier niet) heb ik een
beetje water gedronken, maar toch vooral “Vino Malbec” uit een 3-liter
fles.
Soms komt wel een onverwachte belevenis als deze uit de lucht te vallen,
dat is het mooie aan in volle vrijheid reizen, niets vooraf boeken en
dergelijke aanbieding niet afslaan natuurlijk.
De
Vliegher Guido
Een
verrassende ervaring ... een blijvende herinnering.
De
slager heeft het vlees voor de asado" geleverd ...

... zelfs bloedworsten en runderdarmen