_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Wandelen * Start in Bachte *

Wandeling 'Bachte en Bathio'.

Lengte 5,4 km   -   uitbreiding tot 9,5 km

 

        BESCHRIJVING

        KAART en ROUTE

        FOTO'S

  
Afdrukversie van deze wandeling PDF
  

        Andere wandelingen in Bachte

 

horizontal rule

KENMERKEN VAN DEZE WANDELING

* volledig over verharde paden *
* hoofdzakelijk midden in de natuur *
* door het dorp Bachte en langs de Oude Leie *
* ook geschikt voor kinderfiets, rolstoel of kinderwagen *

horizontal rule

 

BESCHRIJVING  -   Wandeling 'Bachte en Bathio'

Start op 'het Pleintje' van Bachte (parking in de Bachtekerkstraat)  met op het einde cafť 'd Oude Leie' en  links het kerkje Sint-Petrus en Paulus. 

Links naast de kerk ga je dan het pad helemaal in de hoek links in, tussen de huizen.  Op het einde kom je op de grote baan, deze oversteken om rechtdoor de Vosselarestraat in te gaan.

De eerste straat links ga je in naar 'Bachte Grot' en daarna terugkeren naar de Vosselarestraat.  Hier links afslaan en de eerstvolgende straat op de linkerzijde ingaan (Leeuwerikkenweg).  Deze betonweg volgen tot aan het kruispunt en hier het kleine straatje rechtdoor nemen (de Groenstraat).

Op het einde van de kasseiweg links afslaan en dan heel kortbij de eerste straat links (Filliersdreef) ingaan.  Na ongeveer 200 meter opnieuw de weg links nemen (Peperstraat) en deze volgen tot het einde.  Hier kom je dan op de grote baan, steek deze over en ga naar rechts verder.  

Links de wegel (aan het bordje milieuroute) inslaan en over het brugje verder gaan tot aan de oude Leie met het zelfbedieningsveer 'Bathio'.

( * )  uitbreiding naar 'Vosselare Put'

en verder

( ** )  uitbreiding naar 'Astene Sas'

Vanaf hier teruggaan naar de grote baan en deze rechts volgen.  Deze blijven volgen tot je rechts de Bachtekerkweg kunt ingaan, hier kom je op het 'Pleintje' in het centrum van Bachte, waar je ook terug aan het beginpunt bent.

 
Lengte wandeling : 5,4 km
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Met uitbreiding (*) en (**) : 9,5 km
 

( * )  hier kan je de Leie oversteken met het zelfbedieningsveer 'Bathio' en het wandelpad aan de andere kant blijven volgen, na enkele bochten en voorbij een boerderij kom je aan 'Vosselare Put'.  Daarna de weg teruggaan of de volgende uitbreiding volgen.

( ** ) de verharde weg (Kleine Pontstraat) verder volgen, zo passeer je langs de 'Oude Leie' (afgesneden arm van de Leie) en kom je even verder aan 'Astene Sas'.  Met aan de overkant 't Oud Sashuis' (scheepvaartmuseum en cafť).   Als je aan Astene Sas, de brug niet oversteekt, maar  even rechtdoor wandelt, kom je aan de River Ranche, aan Maaigemdijk en aan een gebouw in Art Nouveau stijl.   Daarna de weg teruggaan via 'Vosselare Put' om dan terug aan de andere kant van het veer 'Bathio' te komen.

 

www.guidodevliegher.be

 

KAART  en ROUTE  -   Wandeling 'Bachte en Bathio'

 

Startplaats wandeling      Kaart GoogleEarth      Kaart GPS

Klik op een kaart om te vergroten

    

FOTO'S  -   Wandeling 'Bachte en Bathio'

 Het Romaanse kerkje van BachteZo klein kan een dorpscentrum zijnBachte Grot, een rustig gelegen bedevaartsoordEerste statie van de kruiswegEven terug in de tijd met deze boerenkarWandelen en fotografie gaan samen, detailfoto's van driemaal dezelfde plantIndustriŽle gebouwen zijn niet altijd storende elementen in het landschapKasseiweg, zeldzaam geworden erfgoedIndustriŽle gebouwen kunnen ook mooi zijnKnotwilgen houden van vochtige grondEen stuk ongerepte natuur in BachteDe kans is groot dat je ergens een reiger zietZelfbedieningsveer "Bathio" om de Oude Leie over te stekenAfgesneden oude meander van de LeieZicht op de Leie vanaf Astene SasVoormalige pastorie van Bachte
Foto's.JPG (16172 bytes)

 

Diavoorstelling   'De foto's deze wandeling'

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina