_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Wandelen * Start in Deinze *

Wandeling 'Deinze, Bachte en Astene Sas'.

Lengte 9,2 km   -   uitbreiding tot 10,6 km

 

        BESCHRIJVING

        KAART en ROUTE

        FOTO'S

  
Afdrukversie van deze wandeling PDF
  

        Andere wandelingen in Deinze

 

horizontal rule

KENMERKEN VAN DEZE WANDELING

* bijna volledig over verharde paden *
* door het stadscentrum en door de natuur*
* monumenten, historisch en industrieel erfgoed *
* ook geschikt voor kinderfiets, rolstoel of kinderwagen *

horizontal rule

 

BESCHRIJVING   -   Wandeling ' Deinze, Bachte en Astene Sas'

Start in het centrum van Deinze (aan de kerk).  Eerst de weg langs het water (Leiedam) volgen en onder de brug door wandelen.  Dan de eerste straat links ingaan en onmiddellijk de straat rechts verder gaan.  Op het einde hiervan rechts afslaan en als je opnieuw op het einde komt links de Hulhagestraat volgen tot aan de grote baan. 

Hier rechts even langs de grote baan wandelen, voorbij ‘Kasteel Ten Bosse’ en dan de tweede straat rechts (Neerstraat) net voor de gebouwen van Filliers ingaan.  Tot het einde blijven volgen en daar dan links de Rekkelinge ingaan.

Op het einde rechts de grote baan voor ongeveer 100 m volgen en dan het wandelpad rechts inslaan.

( * )  uitbreiding naar het dorp Bachte

Je volgt het pad tot je aan de Leie uitkomt met het veer Bathio.  Langs de andere zijde opnieuw het pad volgen en na enkele bochten kom je bij ‘Vosselare Put’ met zwemgelegenheid.  Verder ga je dan langs de ‘Oude Leie’ (afgesneden arm van de Leie) en je wandelt door tot je aan de Leie komt.  Hier de weg links volgen naar Astene Sas en aan de overkant van het brugje heb je het ‘Sashuis’.

( ** )  uitbreiding naar ‘Maaigemdijk’

Terug dezelfde weg langs de Leie volgen, maar nu verder het jaagpad langs de Leie tot het einde wandelen.  Onder de brug door en je komt via de Leiedam terug aan het beginpunt.

 
Lengte wandeling : 9,2 km
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Met uitbreiding (*) en (**) : 10,6 km
 

( * )  voor je het wandelpad ingaat, kan je grote baan nog even verder volgen tot aan het centrum van Bachte.  Het eerste straatje rechts ingaan op 'het Pleintje' met op het einde café 'Oude Leie' en  links het kerkje van Bachte. 

Links naast de kerk ga je dan het pad helemaal in de hoek links in, tussen de huizen.  Op het einde kom je terug op de grote baan en deze volg je links tot aan het wandelpad.

( ** ) als je aan Astene Sas, de brug niet oversteekt, maar  even rechtdoor wandelt, kom je aan de River Ranche, aan Maaigemdijk en aan een gebouw in Art Nouveau stijl.  

 

www.guidodevliegher.be

 

 

horizontal rule

   Je kan deze wandeling ook starten in Bachte

horizontal rule

 

KAART  en ROUTE   -   Wandeling ' Deinze, Bachte en Astene Sas'

 

Startplaats wandeling      Kaart GoogleEarth      Kaart GPS

Klik op een kaart om te vergroten

    

FOTO'S   -   Wandeling ' Deinze, Bachte en Astene Sas'

 Oorlogsmonument aan de O-L-Vrouwekerk in DeinzeIndustriële gebouwen, Historisch erfgoedKasteel "Ten Bosse"Koperen monument van FilliersGraanstokerij Filliers, sinds 1880Kerk Sint-Petrus en Paulus in BachteOngerepte natuur in BachteZelfbedieningsveer "Bathio" om de Oude Leie over te stekenVosselare Put, puur natuur aan het openlucht zwemdomeinDe Oude Leie, een afgesloten meanderVeel mooie bloemen langs de Leieoevers, Watermunt en BitterzoetTypisch voor vochtige gebiedenHet oude sluizencomplex van Astene SasBeschermd gebouw 't Oud SashuisPrachtige bouwkunst (architect De Nil)Deinze, reeds eeuwenlang de stad van veevoeders
Foto's.JPG (16172 bytes)

 

Diavoorstelling   'De foto's deze wandeling'

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina