_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Foto in de kijker

Natuur, plant en dier

 

 

Natuur, het is een verzameling van planten, dieren en landschappen.
Dikwijls prachtig door zijn eenvoud, soms spectaculair door de grillig gevormde natuurmonumenten, soms buitenaards door zijn fantastische vormen en kleuren.
De natuur zal ons altijd blijven boeien, wat een verscheidenheid . 


Vale de la Luna - Atacama woestijn - Chili
 

 

 

 WAT IS HET

De Atacama-woestijn in het noordoosten van Chili, aan de grens met Bolivia.  De droogste woestijn op aarde.

Midden in de woestijn ligt het dorpje San Pedro de Atacama op 2.340 meter hoogte, een natuurlijke oase met ongeveer 2.000 inwoners.  Veel inwoners van San Pedro zijn nog indianen, ze stammen af van de oorspronkelijke Atacameņo bevolking.

De Maanvallei 'Valle de la Luna', is een gebied met zandduinen en mooi gekleurde rotsen.  Het is een van de weinige plaatsen ter wereld waar geen enkele vorm van leven voorkomt.  Je ziet er door erosie grillig gevormde rotsen, vlakten bedekt met kristallen, onvergetelijke zichten welke kant je ook uitkijkt.  Je kunt er een zandduin beklimmen en bij zonsondergang genieten van de prachtig kleuren van de Vale de la Luna.

Een ander prachtig gebied in de woestijn is de Salar de Atacama, een enorme zoutvlakte (de grootste in Chili).  In dit natuurreservaat leeft een kolonie flamingo's. 

Een bezoek aan de Tatio-geisers is ook een heel aparte ervaring, een echte blikvanger in de Atacama-woestijn.  De warmwater geisers liggen tussen de Andes-toppen op 4.321 meter hoogte.

 

   ENKELE GEGEVENS

Atacama is een woestijngebied dat 970 km lang is, met een gemiddelde hoogte van 610 meter boven de zeespiegel.  De totale oppervlakte is meer dan 300.000 kmē.
Deze woestijn krijgt gemiddeld maar 1 ā 2 mm regen per jaar, vele plaatsen krijgen zelfs helemaal geen neerslag.  Daarmee is het een van de droogste gebieden op aarde, en tevens een gebied waarin nauwelijks dieren leven.

 

   Foto's.JPG (16172 bytes)

   

 

 Nieuwste foto in de kijker

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina