_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Foto in de kijker

Natuur, plant en dier

 

 

Natuur, het is een verzameling van planten, dieren en landschappen.
Dikwijls prachtig door zijn eenvoud, soms spectaculair door de grillig gevormde natuurmonumenten, soms buitenaards door zijn fantastische vormen en kleuren.
De natuur zal ons altijd blijven boeien, wat een verscheidenheid . 


Theeplantages - Highlands - Sri Lanka
 

 

 

 WAT IS HET

In het centrale deel van Sri Lanka vind je de Highlands, die wereldberoemd zijn door de kwaliteit van de thee die er gekweekt wordt.  Ceylon Tea, zowat de beste ter wereld.  De theeplantages liggen hier op de berghellingen, waarbij de beste kwaliteit van de hogere plantages komt. 
De theeblaadjes worden handmatig geplukt (hoofdzakelijk door de Tamils), de oogst kan het hele jaar door plaatsvinden.

 

   ENKELE GEGEVENS

Thee is één van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka.  Het is een klein land, maar komt als theeproducent na India op de tweede plaats in de wereld.  Met bijna 300.000 ton is dit ongeveer 20 procent van de totale wereldproductie.
Thee kwam oorspronkelijk niet in Sri Lanka voor, er waren wel grote koffieplantages die op het einde van de 19e eeuw volledig verdwenen zijn door een ziekte in de planten.  
De Schot James Taylor had hier ondertussen al de eerste theeplanten uit India en China binnengebracht  in 1867.

 

   Foto's.JPG (16172 bytes)

   

 

 Nieuwste foto in de kijker

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina