_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Restjes verwerken en eenvoudige recepten Creatief zijn in de keuken. Deze pagina is vooral bedoeld om van het koken een aangename bezigheid te maken, zowel de dagelijkse maaltijd als een uitgebreid menu. Mijn meest verrassende recepten ontstaan dikwijls met een stuk vlees, vis of groente, waarmee ik deze ingrediënten ga combineren die ik dan toevallig in huis heb. Heel wat combinaties van smaken zijn klassiek en altijd lekker, maar ik durf nogal eens van deze verhoudingen afwijken met een uitstekend gerecht als resultaat. Koken voor mij alleen. Op de eerste plaats wil ik allerlei gerechten brengen voor zij die willen koken voor één persoon. Om dan binnen beperkte tijd een volledig menu op tafel te brengen is het handig om een restje te verwerken, om een makkelijk recept te hebben of een gerecht met korte bereidingstijd. Je kan het best regelmatig iets méér klaar maken, zodat er een restje overblijft voor morgen. Koken voor vrienden. Natuurlijk kunnen alle gerechten en menu's uit vorige rubriek ook voor twee of meer personen gebruikt worden. Heb je vrienden op bezoek, dan is dit een goede gelegenheid om eens een stoofpotje klaar te maken (wees niet zuinig met de hoeveelheden, want restjes van een stoofpot zijn ideaal om in de diepvries te bewaren en dan later enkel nog op te warmen).
Wil je een recept om een restje van gisteren te verwerken :
Heb je weinig tijd om een maaltijd te bereiden :
Ben je alleen of met twee en wil je lekker koken :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |