_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Onvergetelijke momenten op reis

 

Iedere reis is anders,

telkens met veel leuke momenten

en ook wel een onvergetelijke anekdote.

 

THAILAND ... Chinees Nieuwjaar bij familie thuis ...


Hier ondervond ik nog eens dat de combinatie van alleen reizen en geen vastgelegde planning hebben tot mooie contacten kan leiden.
Het was de week dat Chinees Nieuwjaar begon, en daar kan je in de Chinese wijk van Kanchanaburi niet naast kijken.  Rood is de hoofdkleur in alle straatjes en in alle huizen, rode lampions, rode kaarsen, rode slingers, rood overal waar je rond kijkt.

Ik had er een gezellige ontmoeting met een Chinees koppel, en werd op het einde van de avond zelfs uitgenodigd om 's anderendaags hun Nieuwjaar in familiekring mee te vieren.
Mijn bezoek aan de stad was rond, en ik zou die dag verder fietsen, maar ik heb zonder twijfel mijn schema aangepast, de uitnodiging aanvaard en hier een dag langer gebleven.

Daar heb ik die avond heel wat bijgeleerd over de Chinese cultuur en het Chinees Nieuwjaar in het bijzonder : dit is het grootste familiefeest van het jaar, een feestmaaltijd waarbij hoofdzakelijk vlees op tafel komt (waarvoor men in sommige families wekenlang aan het sparen is om zoveel vlees te kunnen betalen)

Het is eerst een beetje wennen als blanke buitenlander om samen met de voltallige familie te mogen meevieren.  Dit is voor de Chinezen een avond vol tradities, waarbij men mij alles grondig heeft uitlegd.
Zoals de kip die met kop en staart klaargemaakt wordt en zo op tafel geplaatst dat de kop naar de gezinsoudste wijst als teken van welkom in het nieuwe jaar en de staart het oude jaar achter zich laat.

Dit was een onvergetelijk feestje, zowel voor mij als voor mijn gastfamilie, maar voor hen was dit niet het einde, Chinees Nieuwjaar duurt een ganse week.

En daar bovenop heeft men mij hier overtuigd dat ik ook nog wel eens door China moet gaan fietsen.

De Vliegher Guido

 

Een verrassende ervaring ... een blijvende herinnering.

 

Chinees Nieuwjaar, ... 

... een feest vol tradities.

 


Vlag Thailand       Reisverslag THAILAND       Vlag Thailand
2002

 

 

   Allemaal leuke anekdotes tijdens mijn fietsreizen

IEDERE REIS IS ANDERS,
MET TELKENS EEN PAAR ONVERGETELIJKE MOMENTEN

 

   Mijn persoonlijke favorieten

MIJN FAVORIETE REISBESTEMMINGEN
EEN PERSOONLIJKE RANGSCHIKKING VAN LANDEN EN STEDEN,
MAAR OOK MONUMENTEN, NATUUR, KEUKEN EN BEVOLKING

 

   De wereld ontdekken per fiets

REISVERSLAGEN van mijn fietsreizen BUITEN EUROPA
FOTO'S en recepten uit DE verschillende landen

 

   Per fiets door Europa

foto's van mijn fietsreizen BINNEN EUROPA
en recepten uit DE verschillende landen

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina