Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een woensdag in april
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Gemengd slaatje
(K) |
Groene salade
1 wortel, witte kool
Vinaigrette (olijfolie, witte wijnazijn) |
Wortel raspen
Witte kool fijn snijden
Slaatje klaarmaken
en vinaigrette erover verdelen
|
Met glas bruisend water
Bru
|
Varkensschnitzel
Asperges met gesmolten boter
Gekookte aardappeltjes
(W) |
1 varkensschnitzel
300 verse asperges
(schillen gebruiken voor aspergesoep)
400 gr aardappelen
(extra aardappelen voor morgen)
|
Asperges schillen en gaarkoken
Aardappelen koken
Schnitzel bakken
Opdienen met gesmolten boter |
Met glas droge rode wijn
Pouilly Fumé
Domaine du Petit Soumard
Saint Andelain - Loire
France
|
Kaasje
(K) |
40 gr Camembert
2 sneden stokbrood
|
Kaasbordje klaarmaken |
Met glas droge rode wijn
Dédicace Fabien Pelous
Merlot - Cabernet
Bordeaux
France
|
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
19u30 - 21u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|