Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een woensdag in juni
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Salade met gekookt ei
en barbecueham
(K) |
Een handvol groene sla
2 hard gekookte eieren
1 koffielpl mayonaise & ketchup
1 snede barbecueham
Vinaigrette (van sjalotje, mosterd,
peper, wijnazijn en olijfolie) |
Salade op bord schikken
en vinaigrette erdoor mengen
Eieren halveren, dooiers mengen
met mayonaise en ketchup,
eieren hiermee opvullen
Snede barbecueham oprollen
en midden op de salade leggen |
Met glas droge witte wijn
Chablis
Bourgogne
France |
Zalmfilet met zuringsaus
en gekookte aardappelen
(W) |
1 zalmfilet
10 blaadjes zuring, 1 ajuintje
witte wijn, gecondenseerde melk
Aardappelen
(extra voor koude aardappelsalade)
|
Aardappelen koken
Zalm bakken of grillen
Saus maken: ajuintje fijn snijden
en stoven in boter, zuring in reepjes
snijden en laten meestoven
Blussen met witte wijn en er de
gecondenseerde melk doorroeren
Even laten koken om in te dikken
|
Turkse koffie
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Mokka)
1 koffielepel suiker
|
Turkse koffie maken
|
Met "Turks fruit" Loukum |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u00 - 21u30 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|