Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een vrijdag in augustus
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Kaas- en garnaalkroket
met groene sla
(W) |
1 kaaskroket, 1 garnaalkroket
groene sla, vinaigrette
|
Kroketten bakken in de frituur
Borden schikken
|
Met glas droge witte wijn
Domaine des Bruyères
Beaujolais Blanc
France
|
Gebakken pitavlees
met rauwe groentjes,
pita en pitasaus
(W) |
150 gr pitavlees, 1 tomaat,
1 ajuin, stuk komkommer
2 pitabroodjes, pitasaus
|
Groenten fijnsnijden
Pitavlees bakken
Opdienen met pitabroodjes
groenten en pitasaus |
Met glas droge witte wijn
Roodeberg
Western Cape
South Africa
|
Espresso
met stukje chocolade
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Espresso)
1 stukje pure chocolade 70%
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
|
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u30 - 22u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|