_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Aardappel met garnaaltjes

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Aardappel en garnaal

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hapje

Aardappelen - Zeevruchten - Hapjes - Voorgerechten - Tuinkruiden

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

8 kleine vastkokende aardappelen, 100 gr gepelde grijze garnalen, 1 eetlepel mayonaise  

T u i n k r u i d e n :   bieslook

BEREIDING :

De aardappelen gaar koken (met een koffielepel olijfolie in het kookwater, verminderd het openbarsten), afgieten en laten afkoelen.

De garnalen mengen met de mayonaise en met een koffielepel fijngesneden bieslook.

Een schijfje van de koude aardappelen afsnijden, en de aardappel uithollen.  De aardappelen opvullen met de garnalen en afwerken met enkele stengeltjes bieslook.  Laat het geheel nog een paar uur trekken op een koele plaats.

 

Serveersuggestie :  in een klein schaaltje als hapje bij de aperitief

Variante : neem grotere aardappelen en meer garnalen, en dien op als voorgerecht

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Sauvignon Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina