_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Breugheltaart
BENODIGDHEDEN
: 150 gr boter, 150 gr suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 250 gr zelfrijzende bloem, 3 eieren, 4 schijven ananas, 3 eetlepels ananassap, 3 eetlepels rozijnen, 3 eetlepels gemalen amandelen, 2 appelen, 2 eetlepels amandelschilfers, 2 eetlepels witte suiker, abrikozenconfituur.
BEREIDING
: De
boter en suiker opwarmen en zacht roeren. De pot van het vuur nemen en de
eieren er één voor één luchtig onder kloppen. 150 gr bloem
oppervlakkig onder het beslag mengen. Het deeg in een beboterde taartvorm van 25 cm gieten. In het midden beleggen met appelschijfjes en de suiker erover strooien. De amandelschilfers op het deeg rond de appelen verdelen. In een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 minuten laten bakken. De taart ontvormen en op een rooster leggen. De appelen met abrikozenconfituur inwrijven terwijl de taart nog warm is.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |