_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Geflambeerde banaan

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Geflambeerde banaan

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Nagerecht

Fruit - Nagerechten - Madagaskar

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

8 bananen (niet te rijp), 8 eetlepels rietsuiker, sap van 1 appelsien, sap van ½ citroen
1 zakje vanillesuiker (8 gr) en dubbel zoveel rietsuiker, 8x 2 cl bruine rhum
  

BEREIDING :

Pel de bananen.

Meng de 8 lepels suiker met 2 eetlepels water in een steelpan en laat karamelliseren op een groot vuur.
Blus met een paar lepels water en roer tot de karamel gesmolten is.  Roer er dan het appelsien- en citroensap door.

Giet de siroop in een grote braadpan en leg er de gepelde bananen in.  Laat gedurende 2 minuten bakken, draai de bananen om en laat nog eens een minuutje bakken.

Neem de pan van het vuur en leg elke banaan op een afzonderlijk bord.  Verdeel het braadvocht over de borden en bestrooi de bananen met het mengsel van vanillesuiker en rietsuiker.

Flambeer elk bordje met 2 cl rhum.

 

Variante : voor de kinderen kan je het bordje opdienen zonder de bananen te flamberen

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina