_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gemengde salade 'Parma'
BENODIGDHEDEN
: ½ krop krulsla, ½ kg groene boontjes, 2 wortelen, 300 gr
Parmaham, 100 gr gemalen harde Mozzarella-kaas, 5 soeplpl maïsolie, 5 soeplpl
olijfolie, 2 soeplpl wijnazijn, 1 teentje look, 1 sjalotje, peper en zout. BEREIDING
: De boontjes in stukken snijden van ongeveer 2 cm en dan
beetgaar koken in gezouten water. Deze
afgieten en laten afkoelen. De sla in reepjes snijden en in een grote kom doen.
Een vinaigrette maken van de olie, de azijn, fijngesneden look, sjalotje
en wat zout. Een paar lepels vinaigrette onder de boontjes mengen, de
rest over de salade doen en goed omroeren. De salade in het midden van de borden op een hoopje leggen.
De boontjes rondom de salade verdelen. De geraspte wortelen over de salade en de boontjes strooien en er een
draai van de pepermolen bovenop doen. De Parmaham in grove snippers snijden en over de salade
verdelen. Het geheel met gemalen
kaas bestrooien en opdienen met stokbrood of ciabatta.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |