_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Groene peper saus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Sauce au poivre vert

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Sausen

Zuivelproducten - Sausen - Madagaskar

12 - 15 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

3 sjalotten, 150 gr groene peperbolletjes, 2 bouillonblokjes van rund, 30 gr boter, 1 liter culinaire room (of gecondenseerde melk) 

BEREIDING :

De fijngesneden sjalotten enkele minuten zachtjes bakken in de boter.
De groene peper, het water en de bouillonblokjes erbij doen.  Aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken.

(dit kan je gemakkelijk de dag vooraf klaarmaken, om dan later de saus af te werken)

Roer er de culinaire room (of gecondenseerde melk) door en breng al roerend aan de kook.
Laat enkele minuutjes zachtjes verder koken, af en toe eens roeren.

 

Serveersuggestie :  opdienen bij een biefstuk (steak au poivre vert)

Variante : kan ook bij ander rood vlees opgediend worden (magret de canard, kangoeroe, struisvogel, ...)

Wijntip : een stevige Pinot Noir  

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina