_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Hollandaise Saus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Saus

Eieren - Zuivelproducten - Saus

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

3 eierdooiers, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels water, 150 gr boter, zout.

BEREIDING :

Maak de saus au bain marie, of neem een kookpot met dikke bodem en zet op een laag vuurtje.
Roer de eierdooiers met het citroensap, water en zout tot deze romig worden.

Roer er een klein stukje boter door tot het gesmolten is.  Blijf verder roeren en doe er steeds nieuwe blokjes boter bij tot deze volledig verwerkt is.

Als de saus te dik wordt kan je nog een weinig water toevoegen en door de saus roeren.

 

Serveersuggestie :  past zeer goed bij asperges 

Variante : deze saus is een basis voor mousseline saus

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina