_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Italiaanse rijstsalade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Rijst - Groenten - Vis - Salades - Voorgerechten - Italië

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

200 gr gekookte rijst, 1 tomaat, 100 gr tonijn in olijfolie, 100 gr artisjokharten, 1 eetlepel kappertjes, 3 eetlepels olijfolie, gemalen parmezaan kaas, peper en zout.

BEREIDING :

De pitjes van de tomaat verwijderen en dan in kleine blokjes snijden.  De olijfolie, kappertjes en tomatenblokjes door de afgekoelde rijst roeren.  Kruiden met peper van de molen en zout.

De rijstsalade in het midden van de borden verdelen en de uitgelekte tonijn en artisjokharten er rond leggen.

Bestrooien met de gemalen parmezaan kaas.

 

Wijntip : een droge Italiaanse witte wijn (vb pinot grigio)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina