_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Krielaardappeltjes
BENODIGDHEDEN
: 200 gr krielaardappeltjes (of kleine gewone aardappelen), vloeibare boter of olie, peper en zout. T u i n k r u i d e n : ½ koffielepel gedroogde oregano of marjolein. BEREIDING
: De aardappeltjes schillen en halveren (zoveel mogelijk van gelijke grootte). Leg ze in een ovenvaste kom (voldoende groot, zodat ze allemaal naast elkaar kunnen liggen) en besprenkel met vloeibare boter of de olie. Kruiden met peper en zout, bestrooien met de oregano of marjolein. Zet met deksel op de kom in de microgolfoven gedurende 3 minuten op de hoogste stand. De aardappelen in de kom even losschudden en zet nog eens 3 minuten in de microgolfoven (grotere hoeveelheid langere tijd, vb. bij 400 gr gedurende 2 maal 4 minuten). Serveersuggestie : past zowel bij vlees, bij vis als bij vegetarisch gerechten Variante : de oregano of marjolein vervangen door andere tuinkruiden (vb. verse tijm) Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |