_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Madeirasaus met champignons

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Saus

Groenten - Sausen

2 à 4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

250 gr champignons, 1 blikje tomatenpuree, 4 dl vleesbouillon (eventueel van bouillonblokje), 1 grote of 2 kleine uien, olijfolie, 2 eetlepels bloem, peper en zout, 5 cl Madeirawijn 

BEREIDING :

De champignons halveren of in schijfjes snijden en stoven in wat olijfolie.

De ajuin fijn snipperen en stoven in olijfolie.  Dan de bloem erdoor roeren en een saus maken door de bouillon langzaam toe te voegen en hierbij goed roeren.  De tomatenpuree eronder mengen, kruiden met peper en zout, nog even zachtjes laten doorkoken.

De gestoofde champignons en de Madeirawijn toevoegen.

 

Serveersuggestie :  past uitstekend bij vogelnestjes, gehaktballetjes, gekookt vlees zoals rundertong, ...

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina