_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Oostvlaamse vlaai

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Vlaamse vlaai 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Nagerecht

Zuivelproducten - Nagerecht - België

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1,2 liter melk, 6 beschuiten, 100 gr bruine suiker (of kandijsiroop) en 50 gr honing, 200 gr peperkoek, 120 gr rozijnen, 10 speculaaskoeken, 50 gr vanillebloem, 2 eieren.

BEREIDING :

De gebroken peperkoek met 1 dl melk overgieten en hierin laten weken.  1 l melk in een ruime pot aan de kook brengen.  Er dan de rozijnen, suiker, beschuit en speculaas aan toevoegen.

Binden met de vanillebloem aangelengd met 1 dl melk en terug aan de kook brengen.

De kom van het vuur nemen en er de geweekte peperkoek doorroeren.  De eieren goed opkloppen en er ook doorroeren.

In een ovenvaste schaal (of aparte schaaltjes) gieten en een uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 150 °C.

Laten afkoelen en opdienen op kamertemperatuur (kan een dag vooraf klaargemaakt worden).            

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina