_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Penne met pikante saus
BENODIGDHEDEN
: 1 blik tomatenblokjes
(4 dl), olijfolie, 1
fijngehakte ui, ½ koffielepel suiker, verse of gedroogde spaanse pepers
(of tabasco, pili-pili, sambal), peper en zout, 300 gr penne. T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, enkele blaadjes verse basilicum BEREIDING
: De ui en look zachtjes fruiten in wat olijfolie tot ze glanzend zijn. De tomaten toevoegen en 15 minuten laten sudderen (af en toe roeren). Kruiden naar smaak met spaanse pepers (of pili-pili, tabasco, sambal), peper en zout. Nog
een minuutje laten sudderen en tenslotte de fijngesneden basilicum toevoegen. Ondertussen
ook de penne ‘al dente’ koken volgens de voorschriften op de
verpakking. Serveersuggestie : bestrooien met schilfers of gemalen Parmezaan Variante : kan ook als hoofdgerecht gegeven worden (hoeveelheden aanpassen en er 300 gr gebakken gehakt aan toevoegen) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |