_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Penne met pikante saus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Pasta - Voorgerecht - Tuinkruiden - Italië

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1 blik tomatenblokjes (4 dl), olijfolie, 1 fijngehakte ui,  ½ koffielepel suiker, verse of gedroogde spaanse pepers (of tabasco, pili-pili, sambal), peper en zout, 300 gr penne.  

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes look, enkele blaadjes verse basilicum

BEREIDING :

De ui en look zachtjes fruiten in wat olijfolie tot ze glanzend zijn.  De tomaten toevoegen en 15 minuten laten sudderen (af en toe roeren).  Kruiden naar smaak met spaanse pepers (of pili-pili, tabasco, sambal), peper en zout.

Nog een minuutje laten sudderen en tenslotte de fijngesneden basilicum toevoegen.

Ondertussen ook de penne ‘al dente’ koken volgens de voorschriften op de verpakking.

 

Serveersuggestie :  bestrooien met schilfers of gemalen Parmezaan

Variante : kan ook als hoofdgerecht gegeven worden (hoeveelheden aanpassen en er 300 gr gebakken gehakt aan toevoegen)

Wijntip : droge witte wijn of rosé

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina