_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Perentaart met amandelen
BENODIGDHEDEN
: Voor het deeg : 150 gr suiker, 150 gr zelfrijzende bloem, 75 gr boter, 3 eieren, 6 eetlepels sap van de peren. Voor de vulling : 50 gr boter, 50 gr amandelschilfers, 50 gr donkerbruine suiker, 600 gr gestoofde peren (1 kg stoofperen, 200 gr suiker, 1 eetlepel citroensap). BEREIDING
: De peren schillen, halveren en het klokhuis verwijderen. In een pot doen en de suiker erover strooien, samen met het citroensap en 2 dl water op een zacht vuurtje gaar stoven. Beginnen met de vulling : de gesmolten boter in een taartvorm doen en deze er volledig mee invetten. De geroosterde amandelschilfers over de bodem verdelen en de bruine suiker er opstrooien. 3 halve peren apart houden, en de rest in stukken in de taartvorm leggen. Een deeg maken van de bloem, de suiker, de zachtgemaakte boter, de eieren en 6 eetlepels perensap. Dit over de peren in de taartvorm gieten. Gedurende 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 170°C. Uit
de oven halen en ½ uur laten rusten. Omkeren op een taartschaal en de 3
halve peren op de taart leggen ter versiering. Serveersuggestie : kan warm met vanille-ijs of koud opgediend worden
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |