_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Rumtopf

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kersen op jenever 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Drank

Dranken - Fruit - Duitsland

X personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Fruit van het seizoen, zoals aardbeien, kersen, krieken, frambozen, braambessen, abrikozen, perziken, pruimen, ananas, ...
Rum van minstens 40°, rietsuiker 

BEREIDING :

Kies verse en rijpe, maar geen overrijpe vruchten.  Maak ze schoon en laat goed uitlekken, eventueel afdrogen. 
Verwijder de pitten van kersen, krieken, pruimen, frambozen, ... (eventueel de vruchten halveren).

Het begin van de Rumtopf wordt gevormd door de eerste verse vruchten van het seizoen.  Doe ze in een grote glazen pot met deksel (of stenen Topf) en meng met de suiker (per 100 gr vruchten - 50 gr rietsuiker).

Giet er de rum over tot alle vruchten onder staan.  Sluit de pot en bewaar op een koele, donkere plaats.

Vul regelmatig aan met nieuwe vruchten van het seizoen, die op dezelfde manier behandeld worden.

Na het toevoegen van de laatste vruchten, nog minimum 2 maanden laten staan alvorens te gebruiken.

 

Serveersuggestie :  kan als aperitief, na de maaltijd, of gewoon op elk moment van de dag opgediend worden (eventueel met vanille-ijs)

Serveersuggestie :  traditioneel wordt de Rhumtopf geopend op Kerstavond

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina