_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Rumtopf
BENODIGDHEDEN
:
Fruit van het seizoen, zoals aardbeien, kersen,
krieken, frambozen, braambessen, abrikozen, perziken, pruimen, ananas, ... BEREIDING
:
Kies verse en rijpe, maar geen overrijpe vruchten. Maak ze schoon en laat
goed uitlekken, eventueel afdrogen. Het begin van de Rumtopf wordt gevormd door de eerste verse vruchten van het seizoen. Doe ze in een grote glazen pot met deksel (of stenen Topf) en meng met de suiker (per 100 gr vruchten - 50 gr rietsuiker). Giet er de rum over tot alle vruchten onder staan. Sluit de pot en bewaar op een koele, donkere plaats. Vul regelmatig aan met nieuwe vruchten van het seizoen, die op dezelfde manier behandeld worden. Na het toevoegen van de laatste vruchten, nog minimum 2 maanden laten staan alvorens te gebruiken. Serveersuggestie : kan als aperitief, na de maaltijd, of gewoon op elk moment van de dag opgediend worden (eventueel met vanille-ijs) Serveersuggestie : traditioneel wordt de Rhumtopf geopend op Kerstavond
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |