_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Salade 'Duo 2'

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Groenten - Voorgerechten - Zeevruchten - Salades - Tuinkruiden

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

A) ½ bloemkool, 100 gr garnalen, 2 eetlepels mayonaise, ½ limoen, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  een handvol bieslook

B) 250 gr boontjes, 1 dikke snede gekookte ham, 1 sjalotje, 1 eetlepel mayonaise, 1 koffielepel mosterd, peper en zout

BEREIDING :

De eerste salade : de boontjes in 2 stukken breken en beetgaar koken in gezouten water (10 minuten) en laten afkoelen.  De ham in kubusjes snijden, het sjalotje fijnsnijden.

Boontjes, sjalot, ham, mayonaise en mosterd goed mengen.  Eventueel nog wat bijkruiden met peper en zout

De tweede salade : de bloemkool in roosjes verdelen, en dan beetgaar koken ingezouten water.  Besprenkelen met het sap van ½ limoen.  Garnalen en mayonaise toevoegen en goed mengen.  Kruiden met peper en zout.

Schik op ieder bord twee schepjes van elke salade en versier met enkele stengels bieslook. 

 

Serveersuggestie :  opdienen met toastbrood of stokbrood

Wijntip : een droge witte wijn (vb Chenin blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina