_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Salade Niçoise
BENODIGDHEDEN
: 4 tomaten, 4 aardappelen, 4 eieren, 1 blikje tonijn, een klein blikje ansjovis, 16 zwarte olijven, 1 ajuin, 250 gr groene boontjes Vinaigrette : 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn, 1 koffielepel mosterd van Dijon, peper en zout. BEREIDING
: De aardappelen schillen en gaarkoken, de boontjes in twee stukken snijden en beetgaar koken, de eieren hard koken; daarna alles laten afkoelen. De tomaten in 8 stukken snijden, de aardappelen en de eieren in 4 stukken snijden en samen met de boontjes over 4 borden verdelen, of op 1 groot bord schikken. Maak een vinaigrette en verdeel deze over de salade. De ajuin in schijven snijden. Eerst de stukken tonijn over de groenten strooien, dan de ringen ajuin en tenslotte de zwarte olijven en de ansjovis. Serveersuggestie : kan ook als maaltijdsalade geserveerd worden (gebruik dan wat meer aardappelen) Variante : aardappelen of boontjes vervangen door sla of komkommer Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |