_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Sambos met vis

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Sambos met vis

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht - Tapas

Voorgerechten - Vis - Tapas - Madagaskar

24 stuks

 

 BENODIGDHEDEN :

12 bladen brickdeeg, 500 gr visfilet, 150 gr aardappelen, 150 gr diepvries erwtjes, 2 teentjes look, 2 ajuinen, 2 koffielepels currypoeder, peper en zout.  

Arachide olie om te frituren. 

BEREIDING :

De aardappelen schillen en gaar koken.
De ajuin en look fijn snijden en samen met de erwtjes in 3 eetlepels olie gedurende 10 minuten zachtjes laten bakken in een kom met deksel.

Ondertussen de visfilet in kleine stukjes snijden, dan bij de groenten doen en een paar minuten laten garen.
Kruiden met de currypoeder, peper en zout.  Dit alles samen met een pureestamper fijn maken en laten afkoelen.

Elk blad brickdeeg in 2 stukken snijden en op elk stuk in het midden een lepel vismengsel leggen.
Dit dichtplooien tot een vierkantje en het uiteinde met wat water bestrijken om dicht te kleven.

Langs beide zijden in hete olie in een wokpan of grote braadpan gedurende een paar minuten bruin bakken.
Laten uitlekken op keukenpapier en eventueel warm houden in de oven tot ze allemaal gebakken zijn.

 

Serveersuggestie :  opdienen als voorgerecht met een groene (of rode) Spaanse peper saus

Variante : je kan de deeg met verschillende andere ingrediënten opvullen (rundgehakt, groentemengeling, ...)

Wijntip : een droge witte wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina