_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Sherry trifle

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Nagerecht

Zuivelproducten - Nagerecht - Engeland

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

Voor de cake : 250 gr zelfrijzend bloem, 125 gr suiker, 125 gr boter, 2 eierdooiers, 2 dl melk, een snuifje zout.

Voor de vla : 1 l melk, 1 zakje vanillebloem, 4 soeplepel suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eierdooier (eventueel enkele druppels vanille-essence).

Voor de trifle : 1,5 dl sherry medium dry (of sweet sherry voor een zoetere trifle), 1 l fruitcocktail, 2 dl room, 2 zakjes vanillesuiker, frambozen- of aardbeienconfituur.

BEREIDING :

Een dag vooraf de cake bakken.  Hiervoor alle ingrediënten goed mengen.  Het deeg in een bakvorm doen, de laag mag niet hoger zijn dan een paar cm.  Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Ook de dag vooraf de vla maken.  Roer de vanillebloem in 1 dl melk.  Houd nog 1 dl melk apart voor de eierdooier.  De rest in een pan gieten en een pudding koken met de suiker, vanillesuiker (eventueel vanille-essence) en de vanillebloem.  De eierdooier opkloppen, 1 dl melk erbij gieten en goed mengen.  Als de pudding kookt deze van het vuur nemen en er de opgeklopte eierdooier onder mengen (hard roeren zodat de eierdooier niet stolt).  Laten afkoelen en hierbij af en toe roeren, zodat er zich geen vel kan vormen.

De trifle samenstellen.  De cake in plakken snijden, die je dik besmeert met de confituur.  Doe alles in een grote platte schaal en overgiet met de sherry.  Verkruimel nu de cake met een vork.  Het blik fruit laten uitlekken en over de cake verdelen.  Hierover de vla gieten en minimum een uur in de koelkast zetten.  De room stijfkloppen met de vanillesuiker en dit over de trifle verdelen.

Mag onmiddellijk opgediend worden, maar smaakt de volgende dag nog beter als de smaken door mekaar getrokken zijn.

Net voor het opdienen versieren met chocoladeschilfers en verse frambozen of aardbeien.

 

Variante : voor een vlugger recept, kan je een cake kopen of de cake vervangen door 'madeira' koekjes

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina