_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Tortillas
BENODIGDHEDEN
: 200
gr tarwebloem, 100 gr maïsmeel (polenta), 75 gr margarine, 1 koffielepel zout, ±
2 dl lauw water, olie BEREIDING
: Laat
de margarine zacht worden en meng met het meel en het zout. Voeg er zoveel
water aan toe tot er een soepel en samenhangend deeg ontstaat. Kneed het
deeg goed, verdeel het in stukjes ter grootte van een pingpongbal. Rol ze
uit tot platte schijfjes met een doorsnede van ± 10 cm. Verhit
een koekenpan, bestrijk licht met olie. Bak een koekje in de hete pan
ongeveer 40 seconden aan elke kant. Warm opdienen. Om
te bewaren, de tortilla’s stapelen met een velletje bakpapier ertussen,
verpakken in een plastiek zak (houdbaar 2 dagen in de koelkast, 6 maanden in de
diepvries).
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |