_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Vlaamse rijstpap

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de lente

 

Mijn 50e verjaardagsmenu

 Mijn menu in foto's 

 

Nagerecht

Rijst - Zuivelproducten - Nagerecht - België

4 à 6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1 l melk (is best met volle melk), 150 gr rijst, 80 gr suiker, 1 kaneelstok, 1 doosje saffraan, 1 zakje vanillesuiker.  

BEREIDING :

Breng de melk aan de kook en voeg er dan de rijst, saffraan en kaneelstok bij.  Gedurende 25 à 30 minuten zachtjes laten koken, hierbij regelmatig roeren.

De suiker toevoegen en nog een minuut laten doorkoken.

De rijstpap in een grote kom gieten of in afzonderlijke kommetjes scheppen.

 

Serveersuggestie : kan zowel warm als koud opgediend worden,  geef er bruine suiker bij 

Variante : wens je een dikkere rijstpap, gebruik meer rijst en laat 5 minuten langer koken

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina