_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Zeevruchtensoep
BENODIGDHEDEN
: 6
dl visbouillon : van visgraten en viskoppen, 1 ajuin, het groen van 1 prei 2
kg grote mosselen, enkele takken selder, 1 ajuin, 2 eetlepels olijfolie, 2 dl
water, 2 dl droge witte wijn, 1 doosje saffraan 8
Sint-Jakobsvruchten, 8 tongrolletjes, 8 stukjes visfilet (±300 gr van
bijvoorbeeld kabeljauw, zalm, zeewolf, of andere vaste vis), 2 wortelen, het wit
van 1 prei, ½
venkel, 4 dl gecondenseerde melk, peper en zout BEREIDING
: De visbouillon: de groenten in grove stukken snijden, samen met de tuinkruiden, de visgraten en viskoppen in een kookpot doen en het water erover gieten. Langzaam aan de kook brengen en dan verder gedurende ¾ uur op een zacht vuurtje laten trekken. De visbouillon door een puntzeef gieten en hierbij met een lepel door de zeef duwen. De
mosselen: de olijfolie opwarmen in de mosselpot en hierin de fijngesneden
groenten en tuinkruiden eventjes aanbakken. De mosselen, water, wijn en
saffraan toevoegen en aan de kook brengen. De mosselen gaar koken, hierbij
enkele keren opschudden zodat de open schelpen boven komen en de gesloten
schelpen onderaan nog wat verder koken. De
soep: de wortel, prei en venkel in kleine blokjes snijden. In een kookpot
doen, de visbouillon en het kookvocht van de mosselen erbij gieten en aan de
kook brengen, gedurende 15 minuten zachtjes laten koken. Serveersuggestie : opdienen met lookbroodjes Variante : de saffraan vervangen door een flinke tak koriander en dan kokosmelk gebruiken i.p.v. gecondenseerde melk Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |