_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Thaise visschotel

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

 Vis - Hoofdgerechten - Thailand

 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

2 l visbouillon van 1,5 kg visgraten, peperkorrels, laurier, tijm, 1 ajuin, 1 wortel, peterselie, selder, sambal oelek, 1 soeplpl tomatenpuree.

Saus van 3 teentjes look, 2 cm laos (of gemberwortel), 2 wortelen, 1 koffielpl sambal oelek,     1 soeplpl rietsuiker, 1 soeplpl vissaus.

600 gr visfilet met vel, 24 scampi, 200 gr oesterzwammen, Ĺ chinese kool, 1 pak lente-uitjes, peper en zout, olie.

BEREIDING :

Alle ingrediŽnten voor de bouillon in een pot doen en met 2 l water overgieten.  Gedurende 2 uur zachtjes laten sudderen.  Daarna de bouillon zeven.

Doe wat olie in de wok.  Hierin de fijngesneden look, laos en wortelen 5 minuten roerbakken.  Voeg de sambal oelek, de suiker en de vissaus toe.  Breng aan de kook met een paar lepels visbouillon. 

De vis in stukken snijden van 3 cm.  Verhit wat olie in een pan en bak de vis aan de zijde van het vel gedurende 5 minuten.  Haal de vis uit de pan en leg op een schaal met het vel naar boven.

De scampi krokant bakken in de wok en op het  bord bij de vis leggen.

De oesterzwammen in reepjes snijden, de lente-uitjes en de chinese kool in stukken snijden en alle groenten op een bord leggen.

De visbouillon in een oosterse fonduepot opwarmen.  Hierin aan tafel stukken vis, scampi, en groenten in doen.  Elk schept met een netje zijn deel eruit.

Opdienen als deel van een Thaise tafel.

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina