_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Breugheltaart

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Breugheltaart

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Nagerecht

Gebak - Eieren - Fruit - Belgi

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

150 gr boter, 150 gr suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 250 gr zelfrijzende bloem, 3 eieren, 4 schijven ananas, 3 eetlepels ananassap, 3 eetlepels rozijnen, 3 eetlepels gemalen amandelen, 2 appelen, 2 eetlepels amandelschilfers, 2 eetlepels witte suiker, abrikozenconfituur.

BEREIDING :

De boter en suiker opwarmen en zacht roeren.  De pot van het vuur nemen en de eieren er n voor n luchtig onder kloppen.  150 gr bloem oppervlakkig onder het beslag mengen.
Ananas in stukjes snijden en samen met de rozijnen, gemalen amandelen en ananassap erbij doen.  Goed omroeren en er dan de rest van de bloem goed onder mengen.

Het deeg in een beboterde taartvorm van 25 cm gieten.  In het midden beleggen met appelschijfjes en de suiker erover strooien.  De amandelschilfers op het deeg rond de appelen verdelen.

In een voorverwarmde oven van 175C gedurende 40 minuten laten bakken.

De taart ontvormen en op een rooster leggen.  De appelen met abrikozenconfituur inwrijven terwijl de taart nog warm is.

 

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina