_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Eend met appelsien

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Fruit - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Engeland

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 eend in stukken verdeeld (of 6 eendenbouten), boter, 2 uien,1 appelsien in schijfjes, 2 dl droge witte wijn, sap van ½ citroen en 1 appelsien, 6 soeplpl suiker, peper en zout, rozemarijn, maïzena.

6 appelsienen en 4 soeplpl suiker.

BEREIDING :

De stukken eend langs alle kanten bruin bakken in de boter en kruiden met peper en zout.  De uien in stukjes snijden en even laten meebakken met het vlees.  De rozemarijn erover strooien.  Een gepelde appelsien in schijfjes snijden en bij de eend voegen.  Gedurende 1½ uur zacht laten sudderen met het deksel op de pot.

De eend uit de pot nemen, in een schaal leggen en warm houden.  Het braadvocht ontvetten, de wijn en de suiker toevoegen en dit ongeveer 10 minuten laten koken.  Deze saus door de roerzeef steken. 

Daarna het sap van de appelsien en de citroen er doorroeren.  Nog even laten koken, de saus binden met wat maïzena  en dan over de eend gieten.

De 6 appelsienen pellen en in schijfjes van ½ cm snijden (eventueel de pitjes verwijderen).  De suiker erover strooien, omroeren en minimum een uur op een koele plek zetten.

Opdienen met aardappelkroketjes.

 

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Pouilly Fumé) of een halfdroge witte wijn (vb. Frankenwein)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina