_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Escargots met oesterzwammen

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Escargots en oesterzwam

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu degustatie

Dagschotel mei

 

 

Voorgerecht

- Groenten - Schelpdieren - Voorgerechten - Frankrijk -

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

24 escargots (zonder schelp), 200 gr oesterzwammen, 60 gr boter, 2 dl gecondenseerde melk, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes look

BEREIDING :

De oesterzwammen in reepjes snijden en samen met de fijngesneden look 5 minuten laten stoven in de boter.  Kruiden met peper en zout, en er de gecondenseerde melk door roeren.

Dit mengsel over 4 stenen potjes verdelen samen met de escargots.

Gedurende 10 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 laten bakken.

 

Serveersuggestie : warm opdienen met stokbrood

Wijntip : een fruitige droge witte wijn (vb een Chardonnay)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina