_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Feta met zoete ajuin

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Feta en ajuin

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Voorgerechten - Groenten - Zuivelproducten - Tapas - Eenvoudig - Wereld'Fusion'Keuken

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 middelgrote zoete ajuin, 100 gr Feta, 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 koffielepel sambal oelek, peper van de molen 

T u i n k r u i d e n :  1 koffielepel gedroogde oregano

BEREIDING :

De ajuin fijn snijden en mengen met de tomatenketchup, sambal oelek en peper van de molen.

De Feta in stukken snijden en op de borden schikken.  De olijfolie over de Feta verdelen en dan bestrooien met de oregano.

Het ajuinmengsel naast de kaas op de borden leggen.

 

Serveersuggestie :  met een stuk Turks brood

Serveersuggestie :  kan ook als onderdeel van een tapa-buffet opgediend worden

Variante : met blokjes verse tomaten en minder tomatenketchup  en/of  minder pikant zonder sambal oelek

Wijntip : een droge sherry  of  een Griekse Retsina

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina