_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gebakken ganzenlever

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Gevogelte - Voorgerechten - Frankrijk

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

300 gr verse ganzenlever, 2 dl gevogeltefond, 6 soeplpl frambozenazijn, 1 soeplpl honing, boter, maïzena, peper en zout.

2 zoete appelen, 1 soeplpl bruine suiker, boter.

BEREIDING :

De gevogeltefond met de frambozenazijn opwarmen en tot de helft laten inkoken.  De honing en 1 lepel suiker hierin oplossen en dan opzij zetten.

De ganzenlever in plakken snijden van ongeveer1,5 cm dik.

De appelen schillen en het klokhuis weghalen met een appelboor.  Uit iedere appel 3 dikke schijven snijden en iedere schijf in 2 helften verdelen.

In een braadpan wat boter opwarmen en hierin de appelschijfjes met 1 lepel suiker langs beide zijden 2 minuten laten bakken.

In een andere pan de plakken ganzenlever heel kort langs beide zijden op een hoog vuur bakken (eventueel kan je de lever eerst lichtjes in de bloem wentelen).  Kruiden met peper en zout.  Deze uit de pan nemen en op verwarmde borden leggen.

Het vet uit de pan van het vlees weg doen en met de ingekookte fond de braadresten losmaken.  Binden met in water gebroken maïzena tot de gewenste dikte.

De saus rond de lever verdelen en de borden afwerken met 3 halve appelschijfjes per bord.

Opdienen met stokbrood of licht gegrild brood.

 

Wijntip : een kruidige witte wijn (vb.‘Gewürztraminer’) of een zoete witte wijn (vb. Ste-Croix-du-Mont)

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina