_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gemengde salade 'Parma'

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

- Groenten - Voorgerecht - Salades - ItaliŽ -

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

Ĺ krop krulsla, Ĺ kg groene boontjes, 2 wortelen, 300 gr Parmaham, 100 gr gemalen harde Mozzarella-kaas, 5 soeplpl maÔsolie, 5 soeplpl olijfolie, 2 soeplpl wijnazijn, 1 teentje look, 1 sjalotje, peper en zout.

BEREIDING :

De boontjes in stukken snijden van ongeveer 2 cm en dan beetgaar koken in gezouten water.  Deze afgieten en laten afkoelen.

De sla in reepjes snijden en in een grote kom doen.  Een vinaigrette maken van de olie, de azijn, fijngesneden look, sjalotje en wat zout.

Een paar lepels vinaigrette onder de boontjes mengen, de rest over de salade doen en goed omroeren.

De salade in het midden van de borden op een hoopje leggen.  De boontjes rondom de salade verdelen.  De geraspte wortelen over de salade en de boontjes strooien en er een draai van de pepermolen bovenop doen.

De Parmaham in grove snippers snijden en over de salade verdelen.  Het geheel met gemalen kaas bestrooien en opdienen met stokbrood of ciabatta.

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina