_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gentse waterzooi met kip

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerecht - Stoofpotje - België

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1,5 l kruidige runderbouillon, 6 à 9 kippenbouten (afhankelijk van de grootte), 3 stelen prei, 3 wortelen, 2 uien, 3 aardappelen, enkele takjes witte selder, een bundeltje asperges (of een bokaaltje), boter, peper en zout.

Voor de afwerking : 40 gr boter, 40 gr bloem, 1 eierdooier, 2 dl gecondenseerde melk, fijngehakte kervel.

BEREIDING :

De kippenbouten ontvellen en in stukken verdelen.  Afbraden in de boter, kruiden met peper en zout.  De braadjus ontvetten.

De groenten in fijne lange reepjes snijden.  Kip en groenten samen in de kookpot doen en overgieten met de bouillon.

Gedurende ½ uur laten koken, aardappelen bijvoegen en nog ¾ uur laten verder sudderen.

De stukken kip uit de pot halen en in een schotel leggen (warm houden).

Een roux maken en aanlengen met wat kookvocht.  Dit bij de groenten doen en nog even laten doorkoken.

De kookpot naast het vuur zetten en afwerken met de in gecondenseerde melk losgeklopte eierdooier en de kervel.

Alles over de kip gieten en opdienen met stokbrood.

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina