_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gevuld eitje met wortelsalade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de zomer

Menu vegetarisch

 

 

Voorgerecht

Eieren - Voorgerecht - Tapas - Salades - Eenvoudig - Vegetarisch

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

4 eieren, 2 grote of 4 kleine wortelen, 2 sjalotjes, peper en zout, 2 eetlepels mayonaise, 1 koffielepel fijngehakte peterselie.

BEREIDING :

Kook de eieren hard en laat deze afkoelen.

De wortelen raspen, de sjalotjes heel fijn snijden en samen goed mengen (kruiden met peper en zout).

De eieren halveren, er de dooiers uithalen en pletten met een vork.  Deze mengen met de mayonaise, de peterselie en een beetje zout.  De halve eieren hiermee opnieuw opvullen.

Verdeel de wortelen over 4 borden en leg hier de opgevulde eieren op.

 

Variante : gebruik bieslook in plaats van peterselie

Variante : je kan er ook nog grijze garnaaltjes over strooien voor een feestelijke versie

 Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood of geroosterd brood

Wijntip : halfdroge witte wijn (vb. Frankenwein)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina