_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Hertenragout

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Hertenragout

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de winter

 

 

Hoofdgerecht

- Wild - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Tuinkruiden - 

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

750 gr stoofvlees van hert, 100 gr gerookte spekblokjes, ½ fles rode wijn, 2 wortelen, 1 grote ui, 2 teentjes look, 1½ dl tomatenblokjes, 250 gr champignons, boter, peper en zout, 2 koffielepels maïzena, een geutje cognac, een stukje zwarte chocolade, 1 eetlepel donker bruine suiker. 

T u i n k r u i d e n :   2 blaadjes laurier, een flinke tak tijm, een weinig rozemarijn.

BEREIDING :

Het vlees in stukken snijden van 2 à 3 cm en dan rondom bruin bakken in de boter.  De spekblokjes en de fijngesneden ajuin er bijvoegen en laten meebakken.

De champignons in schijfjes en de wortelen in kleine stukjes snijden, deze samen met de fijngesneden look bij het vlees voegen.  De tomatenblokjes, de laurier, de tijm en de rozemarijn er bijvoegen en kruiden met peper en zout.

De wijn over het vlees gieten en met deksel op de pot gedurende 2 uur zachtjes laten sudderen.

De cognac, de chocolade en de bruine suiker door de saus roeren.  Meng de maïzena met enkele eetlepels water en bindt hiermee de saus tot de gewenste dikte.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelkroketjes of aardappelpuree en wintergroenten (witloof, rode kool, oesterzwammen, ...).

Variante : deze ragout kan ook met stoofvlees van ree of van wild zwijn gemaakt worden.

Wijntip : een stevige rode Bourgogne

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina