_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kabeljauw met Gandaham en prei

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de zomer

 

Menu tuinfeest

 

Menu degustatie

 Mijn menu in foto's 

 

Voorgerecht

Vis - Groenten - Vlees - Voorgerechten - Eenvoudig - Smaakcombinatie

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr kabeljauwfilet (of een andere vissoort), 2 dunne stelen prei (of 1 dikke), 2 sneden Gandaham, boter, peper en zout

BEREIDING :

De prei in stukken snijden van ongeveer 3 cm en deze goed spoelen in koud water.  De prei 10 minuten koken in een weinig gezouten water en dan laten uitlekken.

Ondertussen de kabeljauwfilet in 2 verdelen.  Twee stukken aluminiumfolie klaarleggen, en hierop de prei verdelen.  Leg een klontje boter bovenop de prei.

De sneden Gandaham dubbel vouwen en op de prei leggen.  Hierboven de visfilet leggen en lichtjes kruiden met peper en zout.
De folie dichtvouwen en de uiteinden goed dicht draaien.

Gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C laten gaar worden.
 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Variante : je kan de pakketjes ook op de barbecue laten garen

Wijntip : droge witte wijn  (vb een Sauvignon Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina