_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kaiserschmarrn

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Nagerecht

Eieren - Nagerechten - Eenvoudig - Oostenrijk

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

175 gr bloem, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 4 dl melk, een mespuntje zout, boter, poedersuiker  

BEREIDING :

Neem een ruime kom en roer de bloem, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar.  Doe er de eierdooiers en 1 dl melk bij (het eiwit in een andere kom doen).  Goed omroeren tot een gladde deeg.  Roer er dan de rest van de melk door.

Ondertussen de eiwitten stijf kloppen en dan door het beslag roeren.

Smelt een klontje boter in een koekenpan en giet er de helft van het beslag in (de laag mag maximum 1 cm dik zijn).  Bak op een matig vuur gedurende ongeveer 4 minuten, tot de onderkant goudbruin geworden is.
Keer de koek om, je kan hem hiervoor het best middendoor doen met een vork en dan iedere helft afzonderlijk omkeren.
Laat ook deze kant goudbruin bakken.  Neem uit de pan en leg op een bord.

Bak dan de rest van het beslag op dezelfde manier.  
Daarna de koeken met een vork en een lepel in grove stukken uit elkaar trekken.

Smelt ondertussen nog een klontje boter en bak hierin de stukken pannenkoek nog enkele minuten tot ze rondom bruin zijn (hierbij regelmatig omscheppen).

Bij het opdienen bestrooien met poedersuiker.

 

Serveersuggestie :  opdienen met appelmoes

Wijntip : een zoete witte wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina