_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalkoen met witte kool

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Groenten - Gevogelte - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Kameroen 

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Kalkoenbout met been van ongeveer 2 kg (of 1,5 kg kalkoenbout zonder been), 1 witte kool, 2 ajuinen, 2 eetlepels sojasaus, ½ koffielepel gedroogde chilipeper, arachideolie, peper en zout, maïzena.

T u i n k r u i d e n :  3 teentjes look

BEREIDING :

De kalkoenbout uitbenen en het vlees in grove stukken versnijden.  De arachideolie opwarmen in een hoge kookpot en hierin het vlees rondom aanbakken.

Ondertussen de witte kool goed afspoelen en deze dan vanaf de stengel middendoor snijden.  Elke helft nog eens in drie stukken verdelen, eveneens vanaf de stengel naar de top doorsnijden.

De fijngesneden ajuin en look toevoegen en nog 5 minuten laten verder bakken.

Giet er 1 dl water bij, de chilipeper en sojasaus toevoegen, kruiden met peper en zout.   Zet alle stukken kool met de stengel naar beneden in de pot tussen het vlees.

Zet een deksel op de pot en het geheel in 15 minuten op een middelmatig vuur aan de kook brengen.  Daarna het vuur lager zetten en gedurende 1 uur zachtjes laten verder sudderen.

Haal de stukken kool uit de kookpot en leg ze op een grote schaal.  Het vlees ook uit de pot nemen en bij de kool leggen.  De maïzena mengen met wat water en door het braadvocht roeren tot een gebonden saus.  De saus over het vlees verdelen en opdienen.

 

Serveersuggestie :  dit gerecht wordt opgediend zonder aardappelen, eventueel met stokbrood

Variante : de kalkoen kan je vervangen door ander gevogelte (vb. parelhoen of kip)

Variante : om nog meer smaak in de saus te krijgen, kan je de ajuin eerst apart stoven tot die begint te kleuren

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Pouilly Fumé of Sancerre)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina