_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Malva pudding

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

malva poeding 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Zuid-Afrika)

 

Nagerecht

Eieren - Nagerechten - Zuivelproducten - Zuid-Afrika

6 ą 8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Voor het deeg: 250 gr zelfrijzende bloem, 50 gr abrikozenconfituur, 125 gr suiker, 1 eetlepel citroensap, 1 ei, 2 dl melk, een snuifje zout, 15 gr boter 
Voor de saus: 125 gr boter, 125 gr suiker, 1,5 dl gecondenseerde melk, 0,5 dl water, 1 zakje vanillesuiker

BEREIDING :

De oven voorverwarmen op 180°C.

Meng de suiker met het ei, roer er dan de confituur en citroensap door.

Voeg de bloem en een beetje zout erbij en roer door.

Smelt de boter en meng met de melk.  Giet dit bij het deeg en roer tot een gladde massa.

Een ovenvaste diepe schaal invetten en er het deeg ingieten.  Sluit de schaal af met een deksel of met alu-folie.

Bak gedurende 1 uur (afgedekt, anders gaat de saus er straks niet in).

Maak de saus door alle ingrediėnten samen op te warmen tot de boter gesmolten is.

Giet de saus over de pudding terwijl deze nog warm is.

Warm opdienen / of later opnieuw opwarmen (in de oven of in de microgolf).

 

Serveersuggestie :  opdienen met een bolletje vanille-ijs

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina