_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Omelet met kaas

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Omelet met kaas

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht - Tapas

Voorgerechten - Eieren - Zuivelproducten - Tapas - Madagaskar

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

8 eieren, 150 gr gemalen kaas, peper en zout, arachide olie  

BEREIDING :

Breek 4 eieren in een kom, bestrooi met peper en zout, voeg 2 eetlepels water toe.
Klop de eieren goed los.

Verwarm wat olie in een koekenpan en giet het eiermengsel er in.
Gedurende één tot twee minuut laten bakken, dan met een spatel de rand van de pan vrijmaken.

Laat verder bakken tot de omelet bijna niet meer vochtig is (zwenk hierbij af en toe eens de pan zodat de omelet niet aankleeft).

Strooi er dan 75 gr gemalen kaas over.
Klap daarna de omelet dubbel en laat op een warm bord glijden.  Snijdt de omelet in stukken om op te dienen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Variante : je kan de kaas ook vervangen door andere ingrediënten (tomaat, garnaaltjes, gekookte ham, ...)

Wijntip : een droge witte wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina